Extractul de Ginkgo Biloba

Extractul de Ginkgo Biloba obținut din frunzele arborelui Ginkgo Biloba, are multiple roluri benefice pentru sănătate datorită compușilor activi pe care îi conține. Iată câteva dintre aceste roluri:


 • Îmbunătățirea circulației sanguine: Ginkgo Biloba ajută la dilatarea vaselor de sânge și la îmbunătățirea fluxului sanguin în tot corpul, inclusiv în creier. Acest lucru poate contribui la reducerea simptomelor asociate cu problemele de circulație, cum ar fi mâinile și picioarele reci. Deasemenea Ginkgo Biloba poate îmbunătăți circulația sanguină periferică și fluxul de sânge către creier, extremități și alte organe. Acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra memoriei, concentrării și performanței cognitive.
 • Protecția sistemului nervos: Extractul de Ginkgo Biloba are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, care ajută la protejarea celulelor nervoase de stresul oxidativ și inflamație. Astfel, poate contribui la menținerea sănătății sistemului nervos și poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu afecțiuni neurologice precum demența și Alzheimer.
 • Ameliorarea funcției cognitive: Ginkgo Biloba poate sprijini memoria, atenția și alte funcții cognitive. `Extractul de Ginkgo Biloba poate îmbunătăți fluxul sanguin cerebral și poate spori utilizarea glucozei și oxigenului de către creier, ceea ce poate susține funcția cognitivă și performanța mentală. Studiile sugerează că extractul de Ginkgo Biloba poate spori memoria, atenția, capacitatea de concentrare și claritatea mentală. De asemenea, poate contribui la reducerea riscului de deteriorare cognitivă asociată cu îmbătrânirea.
 • Protecție antioxidantă: Extractul de Ginkgo Biloba conține antioxidanți puternici, cum ar fi flavonoidele și terpenoidele, care ajută la combaterea radicalilor liberi și protejează celulele împotriva stresului oxidativ. Această acțiune antioxidantă poate contribui la prevenirea daunelor celulare și îmbătrânirea prematură.
 • Reducerea simptomelor tulburărilor circulatorii periferice: Ginkgo Biloba poate ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu tulburările circulatorii periferice, cum ar fi durerea în picioare, senzația de amorțeală, frigul și crampele. Acest efect se datorează capacității sale de a dilata vasele de sânge și de a îmbunătăți fluxul sanguin în extremități.
 • Susținerea sănătății ochilor: Ginkgo Biloba poate avea beneficii pentru sănătatea ochilor prin îmbunătățirea circulației sanguine și protecția împotriva stresului oxidativ. Astfel, poate fi util în menținerea vederii sănătoase și poate fi folosit în prevenția sau tratamentul unor afecțiuni oculare precum degenerescența maculară și glaucomul.

Știati ca : Ginkgo Biloba este un arbore rezistent care a supraviețuit bombardamentului atomic de la Hiroshima, Japonia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest fapt remarcabil a arătat capacitatea de adaptare și rezistență a speciei Ginkgo Biloba la condiții extreme și a contribuit la studiile ulterioare despre beneficiile plantei.

Iată câteva lucruri în plus care sunt interesante despre Ginkgo Biloba:

 • Vechimea în evoluție: Ginkgo Biloba este considerat un "fosil viu" deoarece este singurul supraviețuitor al unei specii care a existat cu aproximativ 270 de milioane de ani în urmă. Acest arbore exista în timpul erei mezozoice, înainte chiar de apariția dinozaurilor.
 • Rezistența la poluare: Ginkgo Biloba este cunoscut pentru rezistența sa la poluarea urbană și industrială. Acest arbore poate supraviețui în medii cu aer poluat și poate tolera nivele ridicate de dioxid de sulf și de azot.
 • Utilizări medicinale: Ginkgo Biloba este folosit în medicina tradițională chineză de secole pentru tratarea anumitor afecțiuni. Extractul de Ginkgo Biloba este utilizat în suplimente alimentare și produse naturiste, fiind asociat cu beneficii pentru sănătatea creierului, circulația sanguină și protecția sistemului nervos.
 • Longevitatea arborelui: Ginkgo Biloba poate trăi timp de secole. Există înregistrări ale unor exemplare care au trăit peste 1.000 de ani. Această longevitate impresionantă face ca Ginkgo Biloba să fie considerat un simbol al longevității și rezistenței în multe culturi.
 • Adaptabilitate la diverse condiții: Ginkgo Biloba poate crește într-o varietate largă de medii, de la zone umede și mlăștinoase până la soluri uscate și pietroase. Acest arbore se adaptează cu ușurință la diferite climaturi și condiții de sol, ceea ce îi conferă o rezistență sporită.
 • Utilizări în industrie: Lemnul de Ginkgo Biloba are o duritate și o rezistență la putrezire remarcabile, ceea ce îl face potrivit pentru diverse scopuri industriale. Este utilizat în construcții, mobilier, parchete și alte aplicații în care se caută un material durabil.
 • Simbol al speranței și regenerării: După explozia nucleară de la Hiroshima din 1945, un singur exemplar de Ginkgo Biloba a supraviețuit în mijlocul distrugerii. Acest arbore a devenit un simbol al speranței și al puterii regenerării în fața adversităților.
 • Utilizări în gastronomie: Pe lângă utilizările medicinale, frunzele de Ginkgo Biloba sunt folosite și în bucătărie. Acestea pot fi adăugate în anumite preparate culinare, cum ar fi supele și ceaiurile, pentru a le conferi un gust distinct.
 • Importanța ecologică: Ginkgo Biloba este considerat un arbore ecologic deoarece atrage și susține o varietate de insecte și păsări, contribuind astfel la diversitatea ecologică. De asemenea, frunzele căzute ale acestui arbore oferă un strat de humus bogat în nutrienți în sol, care beneficiază alte plante și organisme din ecosistem.
 • Beneficii pentru sănătatea sexuală: Ginkgo Biloba este adesea promovat ca un remediu natural pentru îmbunătățirea sănătății sexuale. Se crede că extractul de Ginkgo Biloba ar putea îmbunătăți fluxul sanguin către organele genitale, crește libido-ul și spori performanța sexuală.

Observatie: Este important să menționăm că extractul de Ginkgo Biloba poate interacționa cu anumite medicamente sau poate cauza reacții adverse în unele situații. Înainte de a utiliza suplimente cu Ginkgo Biloba sau orice alt supliment alimentar, este recomandat să consulți Instrucțiunile prospectului produsului al carei componenta face parte  despre dozajul și potențialele riscuri sau interacțiuni.
Mega qProtect:-90 tablete megadoză de antioxidanți

Mega qProtect:-90 tablete megadoză de antioxidanți

Descoperă beneficiile Mega qProtect, un produs cu o concentrație ridicată de antioxidanți ce îmbunăt..

142,50 LEI

Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)