Descoperă Lutein Plus, un supliment cu antioxidanți valoroși precum luteina, extract de afine, zeaxantină și vitaminele A și C, care joacă un rol important în protecția și menținerea sănătății ochilor. Aceste ingrediente contribuie la prevenirea degenerării maculare și susțin o vedere clară și ageră. Recomandat celor care își solicita intens ochii, Lutein Plus ajută la menținerea sănătății ochilor afectată de expunerea îndelungată la ecranele mici sau mari. De asemenea, acest supliment oferă sprijin șoferilor pentru menținerea acuității vizuale, în special în timpul nopții.

Cui recomandam? 

 • Celor care isi solicita ochii foarte mult;
 • Celor care fumeaza foarte mult sau cei care au fumat un timp indelungat;
 • Șoferilor 
 • Celor cu o dieta bogata in grasimi care poate influenta aparitia bolilor oculare;
 • Celor cu o dieta saraca in vitamine, antioxidanti sau zinc.
 • Celor operatii de cataracta

Mod de administrare: 1 capsulă pe zi sau conform recomandărilor.

Prezentare/ingrediente Lutein Plus 

Un flacon de Lutein Plus conține 60 capsule.

O capsula conține:

 • 50 mg Vitamina C
 • 25 mg Extract de afine (25% antocianozide)
 • 6 mg Luteină
 • 200 UI Vitamina A
 • 0.5 mg Zeaxantină

Alte Ingrediente: Agent de legare - celuloză microcristalină; capsulă - gelatină; antiaglomerant -stearat de magneziu; agent de alunecare - dioxid de siliciu...q.s.

Vitamina C joacă un rol important în menținerea sănătății ochilor și poate contribui la îmbunătățirea vederii și a acuității vizuale în anumite situații. Iată câteva aspecte relevante:

 • Antioxidant: Vitamina C are puternice proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că ajută la protejarea celulelor ochilor de daunele provocate de radicalii liberi. Radicalii liberi pot fi generați în timpul expunerii la radiațiile ultraviolete, fumatului, poluării și proceselor metabolice normale din corp. Protejarea celulelor ochilor de radicalii liberi poate contribui la prevenirea deteriorării și îmbătrânirii premature a ochilor.
 • Sinteza colagenului: Vitamina C este esențială pentru sinteza colagenului, o proteină structurală importantă în țesuturile oculare, cum ar fi corneea și sclera. Colagenul asigură elasticitatea și rezistența țesuturilor oculare, contribuind astfel la menținerea unei structuri oculare sănătoase.
 • Absorbția fierului: Vitamina C facilitează absorbția fierului din alimente. Deficiența de fier poate duce la anemie, iar anemia poate afecta și sănătatea ochilor. Prin asigurarea unei absorbții adecvate a fierului, vitamina C poate contribui indirect la menținerea sănătății ochilor.

2.Extractul de afine este adesea asociat cu îmbunătățirea vederii și menținerea unei vederi sănătoase. Iată câteva aspecte relevante referitoare la rolul său:

 • Antioxidant puternic: Afinele conțin antioxidanți puternici, cum ar fi antocianinele, care pot ajuta la protejarea celulelor ochilor de stresul oxidativ și daunele provocate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot contribui la îmbătrânirea prematură a ochilor și la deteriorarea țesuturilor oculare.
 • Îmbunătățirea circulației sanguine: Afinele pot spori circulația sanguină în zona oculară, ceea ce poate îmbunătăți aportul de oxigen și nutrienți la nivelul ochilor. O circulație sanguină sănătoasă în ochi este esențială pentru menținerea funcției vizuale adecvate.
 • Susținerea sănătății retinei: Retina este stratul sensibil la lumină situat în spatele ochiului și este responsabilă de captarea și transmiterea semnalelor vizuale către creier. Afinele pot ajuta la menținerea sănătății retinei, datorită conținutului lor de antioxidanți și substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C și vitamina E.
 • Protecție împotriva degenerescenței maculare: Degenerescența maculară este o afecțiune oculară asociată cu deteriorarea zonei centrale a retinei, numită macula. Studiile sugerează că consumul de afine sau de extract de afine poate fi benefic în prevenirea sau întârzierea progresiei degenerescenței maculare legate de vârstă.


Stiai ca: Afinele sunt  recunoscute de multă vreme a fi un susținător puternic al vederii?.

De fapt, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, piloții de vânătoare mâncau gem de afine chiar înainte de o bătălie mare...

si pentru  a putea avea o vedere mai ascuțită noaptea! 


3. Luteina este un carotenoid, un pigment natural care joacă un rol important în menținerea sănătății ochilor și poate avea următoarele beneficii pentru îmbunătățirea vederii și pentru o vedere ageră:

 • Protecție împotriva deteriorării retinei: Luteina se concentrează în zona centrală a retinei, numită macula. Aici, acționează ca un filtru de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare și a luminii albastre cu energie mare. Aceste substanțe pot cauza stres oxidativ și deteriorarea celulelor retiniene, asociată cu degenerescența maculară legată de vârstă.
 • Îmbunătățirea acuității vizuale: Consumul regulat de alimente bogate în luteină sau suplimentarea cu luteină poate ajuta la îmbunătățirea acuității vizuale, în special a vederii centrale. Aceasta poate fi utilă în activități care necesită focalizare și claritate, cum ar fi cititul și condusul.
 • Reducerea riscului de cataractă: Cataracta este o afecțiune oculară în care cristalinul ochiului devine opac, ducând la tulburări de vedere. Suplimentarea cu luteină poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a cataractei și poate întârzia progresia acesteia.
 • Proprietăți antioxidante: Luteina are proprietăți antioxidante puternice, ceea ce înseamnă că poate neutraliza radicalii liberi și poate proteja celulele ochilor de stresul oxidativ. Aceasta poate contribui la menținerea sănătății generale a ochilor și poate preveni daunele cauzate de procesele de îmbătrânire.

4. Vitamina A are un rol crucial în menținerea sănătății ochilor și în îmbunătățirea vederii. Iată câteva moduri în care vitamina A contribuie la sănătatea ochilor și la o vedere ageră:

 • Protejarea și menținerea sănătății corneei: Vitamina A este necesară pentru menținerea sănătății corneei, care este stratul transparent situat în partea frontală a ochiului. Ea ajută la menținerea integrității corneei, contribuind la prevenirea uscăciunii oculare și a apariției ulcerelor corneene.
 • Susținerea vederii în condiții de lumină scăzută: Vitamina A este esențială pentru producerea rodopsinei, o proteină sensibilă la lumină care se găsește în celulele retiniene. Rodopsina permite percepția luminii și ajută la adaptarea ochilor la condiții de lumină scăzută, cum ar fi în timpul nopții sau în încăperi slab iluminate.
 • Promovarea sănătății retinei: Vitamina A joacă un rol important în menținerea sănătății retinei, stratul sensibil la lumină al ochiului. Ea ajută la menținerea funcționării normale a celulelor retiniene, inclusiv a celulelor conice și bastonașelor, care sunt responsabile de percepția culorilor și a detaliilor.
 • Prevenirea afecțiunilor oculare legate de vârstă: Consumul adecvat de vitamina A poate contribui la reducerea riscului dezvoltării afecțiunilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta. Vitamina A acționează ca un antioxidant, protejând celulele oculare împotriva stresului oxidativ și a deteriorării cauzate de radicalii liberi.

5.Zeaxantina este un alt carotenoid important pentru sănătatea ochilor, alături de luteină. Aceasta se găsește în principal în retină și în zona maculară a ochiului. Rolul zeaxantinei în îmbunătățirea vederii și pentru o vedere ageră este similar cu cel al luteinei și include următoarele aspecte:

 • Protecție împotriva radiațiilor nocive: Zeaxantina acționează ca un filtru natural, ajutând la absorbția și blocarea radiațiilor ultraviolete (UV) dăunătoare și a luminii albastre cu energie mare. Aceasta ajută la protejarea ochilor împotriva stresului oxidativ cauzat de aceste radiații, reducând astfel riscul de deteriorare a retinei și de dezvoltare a problemelor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.
 • Sprijin pentru acuitatea vizuală: Zeaxantina contribuie la îmbunătățirea acuității vizuale, în special a vederii centrale. Prin protejarea retinei și a celulelor nervoase din zona maculară, zeaxantina poate ajuta la menținerea clarității vederii, percepției culorilor și a detaliilor fine.
 • Reducerea riscului de cataractă: Zeaxantina are efecte antioxidante puternice, ajutând la combaterea radicalilor liberi și a stresului oxidativ. Prin reducerea daunelor cauzate de radicalii liberi în cristalinul ochiului, zeaxantina poate contribui la prevenirea și întârzierea dezvoltării cataractei, care poate afecta claritatea vederii.
 • Menținerea sănătății generale a ochilor: Zeaxantina, alături de luteină, poate contribui la menținerea sănătății generale a ochilor prin proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Aceasta poate sprijini sănătatea structurilor oculare, precum retina, macula și cristalinul, și poate juca un rol în prevenirea afecțiunilor oculare asociate cu îmbătrânirea.

Sfat: Asigurați-vă că aveți o dietă echilibrată și bogată în fructe și legume proaspete. De asemenea, evitați fumatul și protejați ochii de expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete prin purtarea de ochelari de soare cu protecție UV.

Atenție: Pentru a avea rezultate administrați neîntrerupt în fiecare zi conform recoamndarilor.

Stiati ca:  nutrienții luteină, zeaxantină și vitamina C pe langa beneficiile aduse ochilor au și un rol în  prevenirea AVC(accidentului vascular cerebral) și  creșterea longevității?

Asocierea dintre concentrații mai mari de luteină, zeaxantină și vitamina C în plasmă (sânge )și lungimea mai mare a telomerilor: rezultatele studiului austriac de prevenire a accidentului vascular cerebral

Obiective: Să examineze asocierea dintre concentrațiile plasmatice de micronutrienți antioxidanti și lungimea telomerilor(LT) la adulții în vârstă.

Cadru:  Studiul Austriac de Prevenire a AVC și îmbătrânirea creierului.

Participanți: Persoane cu vârsta medie de 66 ± 7 (nr = 786; 58% femei).

Măsurători: Au fost măsurate concentrații de luteină, zeaxantină, vitamina C în plasmă și LT(lungimea telomerilor) . Vitaminele și carotenoizii au fost măsurați utilizând cromatografia lichidă de înaltă performanță iar lungimea telomerilor folosind reacția cantitativă în lanț a polimerazei în timp real.

Rezultate: S-au demonstrat că concentrațiile mai mari de luteină, zeaxantină și vitamina C au fost puternic asociate cu lungimea mai mare a telomerilor. Aceste rezultate au fost independente de indicele de masă corporală, absorbția maximă de oxigen și factorii de risc vascular.

Concluzie: Acest studiu oferă primele dovezi că concentrațiile mai mari de luteină, zeaxantina și vitamina C în plasmă sunt asociate cu telomeri mai lungi la persoanele în vârstă și sugerează un rol protector al acestor vitamine în întreținerea telomerilor implicit a bunăstării generale a sănătății .


Sursa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24428184/

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Lutein Plus Calivita-60 caps-pentru o vedere agera

 • 147,00 LEI


Etichete: îmbătrânire, antioxidanti, luteină zeaxantina, stresul oxidativ, lungimea telomerilor, vitamina C.Lutein Plus, luteină, afine, zeaxantină, vitamina A, vitamina C, protecție vizuală, sănătatea ochilor, degenerare maculară, solicitare ochi, expunere ecrane, acuitate vizuală, șoferi, vedere pe timp de noapte.

De ce sa alegeți produsele Calivita?

De ce ar trebui să alegi produsele noastre?

1. Experiență profesională de înaltă calitate - Calivita oferă o gamă de produse care îndeplinesc cele mai riguroase standarde de calitate de peste 30 de ani.

2. Materii prime naturale de cea mai înaltă calitate - Folosim materii prime naturale provenite din surse de încredere, asigurându-ne că produsele noastre sunt de cea mai bună calitate. Utilizăm formule cu absorbție excelentă, inclusiv substanțe în formă organică.

3. Garanția calității de 100% - Oferim o garanție de calitate pentru toate produsele noastre. Ne asigurăm că fiecare produs respectă cele mai înalte standarde de eficacitate și siguranță.

4. Fabricate conform standardelor cGMP - Produsele noastre sunt fabricate în conformitate cu standardele cGMP (Current Good Manufacturing Practice), fiind supuse unor controale riguroase și procedurilor regulate de examinare de către FDA (Food and Drug Administration).

5. Avizul Ministerului Sănătății - Toate produsele noastre au avizul Ministerului Sănătății, garantându-ți că acestea respectă standardele de siguranță și calitate.

În concluzie, alegând produsele noastre, te poți bucura de o combinație de experiență profesională, materii prime naturale de înaltă calitate și garanția calității, toate conform standardelor și reglementărilor în vigoare.


Disclaimer


Informațiile furnizate în legătură cu suplimentul alimentar are un caracter general și nu trebuie interpretate ca sfaturi medicale. Suplimentele alimentare nu sunt destinate să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină orice afecțiune sau boală.

Este important să menționăm că fiecare persoană poate răspunde diferit la suplimentul prezentat, iar efectele pot varia în funcție de starea de sănătate individuală. 


Recomandări suplimentare

Sfat: Folosirea suplimentului este mai eficient adoptând și  un stil de viață sănătos. Iată câteva recomandări:

-Alimentație echilibrată: Consumă o varietate de alimente sănătoase, incluzând fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase. Evită alimentele procesate, bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase.

-Hidratare adecvată: Asigură-te că bei suficientă apă în fiecare zi pentru a menține hidratarea corectă a organismului. Evită băuturile carbogazoase și sucurile îndulcite.

-Activitate fizică regulată: Fă mișcare în mod regulat, adaptată nivelului tău de antrenament. Alege activități care îți plac, cum ar fi mersul pe jos, alergarea, înotul sau practicarea unui sport.

-Odihnă și somn adecvat: Acordă o atenție corespunzătoare odihnei și somnului. Încearcă să dormi între 7 și 9 ore pe noapte pentru a-ți permite corpului să se refacă și să se regenereze.

-Reducerea stresului: Găsește metode eficiente de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, respirația profundă, yoga sau alte activități care te ajută să te relaxezi și să te destresezi.

-Renunțarea la fumat: Dacă fumezi, ia în considerare renunțarea la acest obicei nociv. Consultă un specialist sau adresează-te unor programe de renunțare la fumat pentru sprijin și sfaturi.

-Consum moderat de alcool: Dacă consumi alcool, fă-o cu moderație iar în cazul ca vei administra acest produs recomandarea este sa nu consumați alcool. Limitază cantitatea de alcool la recomandările stabilite de specialiști în domeniul sănătății.

-Menținerea unei greutăți sănătoase: Menține o greutate corporală sănătoasă prin alimentație echilibrată și activitate fizică regulată. Evită dietele drastice și concentratează-te pe adoptarea unui stil de viață sănătos pe termen lung.

-Verificări medicale regulate: Efectuează controale medicale periodice pentru a depista eventuale probleme de sănătate în stadii incipiente și a le trata la timp.

-Menținerea relațiilor sociale și echilibrul între viața personală și profesională: Acordă timp relațiilor sociale, petrece timp cu cei dragi și menține un echilibru între viața personală și profesională.