Ce este un ionizator de apa?

Un ionizator de apă este un dispozitiv electronic special conceput pentru a transforma apa obișnuită de la robinet în apă ionizată. Prin intermediul tehnologiei de electroliză, acest aparat aplică un curent electric asupra apei, separând-o în două componente distincte: apă ionizată alcalină și apă ionizată acidă.


Procesul de ionizare se realizează prin utilizarea unor electrozi, de obicei din titan acoperit cu platină sau alte metale prețioase, care sunt plasați în aparat și sunt conectați la o sursă de alimentare electrică. Atunci când apa trece prin ionizator, aceasta este supusă unui curent electric controlat, iar acest proces produce modificări în compoziția chimică a apei.

Ce apa produce un ionizator?

Apă ionizată alcalină: Acest tip de apă are un pH mai mare decât apa obișnuită de la robinet și conține ioni de hidroxid (OH-). Ionizatorul de apă permite utilizatorului să ajusteze nivelul de alcalinitate al apei în funcție de preferințe. Apa ionizată alcalină este adesea considerată benefică pentru sănătate, deoarece poate acționa ca un antioxidant puternic și poate ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din organism. De asemenea, este apreciată pentru potențialul său de hidratare celulară optimă și capacitatea de a contribui la menținerea unui echilibru adecvat al pH-ului corpului.


Apă ionizată acidă: Pe de altă parte, apa ionizată acidă are un pH mai mic decât apa obișnuită de la robinet și conține ioni de hidrogen (H+). Acest tip de apă are diverse aplicații în igiena personală și curățarea casnică, fiind utilizată pentru spălarea și dezinfectarea suprafețelor, precum și pentru igiena orală.


Ionizatoarele de apă moderne sunt echipate cu caracteristici suplimentare, cum ar fi filtre integrate, care ajută la eliminarea impurităților și substanțelor dăunătoare din apa de la robinet, asigurând o apă curată și sănătoasă. De asemenea, unele modele pot avea ecrane tactile și funcții intuitive, care permit utilizatorului să selecteze și să controleze cu ușurință nivelul de pH dorit.


Utilizarea unui ionizator de apă poate contribui la îmbunătățirea calității apei pe care o consumăm zilnic. Cu toate acestea, este important să avem în vedere că eficacitatea și beneficiile precise ale apei ionizate alcaline sunt încă subiect de cercetare și dezbatere în comunitatea științifică. Este recomandat să căutăm informații suplimentare și să consultăm un profesionist în domeniul sănătății înainte de a lua decizii privind utilizarea unui ionizator de apă.Aquarion 9p (cu 9 plăci din titan)-filtru-ionizator apa

Aquarion 9p (cu 9 plăci din titan)-filtru-ionizator apa

Aquarion 9p este un aparat de filtrare și ionizare a apei produs de Calivita International. Acesta u..

11.449,00 LEI

Afişare 1 - 1 din 1 (1 pagini)